Sidarte

Exposición del 1 al 12 de diciembre
Inauguración: 1 de diciembre 20:00 h.

TDV
El Taller Documentación Visual (TDV) se forma el año 1984 como un grupo de artistas independientes procedenes de diferentes escuelas de arte, además de contar con artistas autodidactas.
El lugar de reunión y trabajo del TDV es el antiguo edificio de la Academia de San Carlos, en el Centro Histórico de la Ciudad de México (Escuela Nacional de Artes Plásticas/UNAM).
Hasta la fecha el TDV ha realizado un total de 156 exposiciones (47 individuales y 109 colectivas), además de haber publicado 98 artículos periodísticos sobre temas relacionados con el arte, los derechos humanos y la lucha contra el SIDA. El TDV lleva siete años trabajando con el tema de la prevención del VIH/SIDA, así como educando en el respeto a los derechos de las personas que viven con SIDA.
El Taller Documentación Visual realiza trabajos de pintura, fotografía, ambientaciones, crítica de arte y diseño. Los miembros actuales que conforman el TDV son: Francisco Marcial, Victor Martínez, Israel Mora y Antonio Salazar.

Grup Stop Sida del Col.lectiu Lambda de Lesbianes i Gais
La història de la prevenció de la transmissió del VIH/SIDA en la nostra societat és la història de les seues imatges. Al llarg de les últimes dècades la necessitat de transmetre missatges pràctics de prevenció, missatges de solidaritat amb les persones afectades pel virus…, ha obligat els creatius publicitaris a generar dissenys, imatges, slogans…, que havien de representar perfectament la informació o els valors que es volien difondre per part de les institucions públiques, privades o per associacions de lluita contra la SIDA, tant en l’àmbit homosexual com en l’heterosexual.
Així podem comprovar com els missatges de prevenció han lluitat contra els tòpics que podien associar-se al VIH/SIDA. Es tractava de fugir del concepte inicial dels grups de risc, és a dir desmontar la identificació de la SIDA amb persones homosexuals, heroinòmanes i hemofiliques i, pel contrari explicar clarament quines són, per exemple, les pràctiques sexuals que podien implicar un perill de transmissió del virus i quines no, quins hàbits de les persones toxicòmanes poden facilitar el contagi d’altres. A més a més, els cartells donen una idea de l’evolució, en ocassions contradictòria o errada, dels missatges de prevenció. Així, es pot veure com la promoció de l’ús del preservatiu ha estat l’eix central de les distintes campanyes que s’han desenvolupat en aquests anys.
Però els missatges que les organitzacions socials i les institucions públiques han llançat a la societat no sols han estat d’informació estricta, també hi ha representat una part important de la crida a la solidaritat amb les persones afectades i el trencament de la por de moltes persones envers els seropositius i les seropositives.
Des del Grup Stop Sida del Col.lectiu Lambda de Lesbianes i Gais s’ha fet un esforç durant els últims anys per compilar cartells, tríptics, postals…, en definitiva tota mena de materials publicats que són memòria visual d’una lluita de moltes persones, de moltes organitzacions que dia a dia, des de la informació, des de la solidaritat, des de la reivindicació, des de l’assitència han lluitat contra una malaltia, la SIDA, que representa no sols un fenomen clínic sinó, sobretot, un fenomen social.

Cortinas de la prevención

Al teu estil

En qualsevol tipus de relació sexual amb penetració usa el preservatiu. En el cas de necessitar lubricant, no oblides que amb el preservatiu el que cal utilitzar és un gel soluble en aigua (dels que venen a les farmàcies).
Conclusió: ben utilitzat, el preservatiu és la millor protecció contra el virus de la sida (VIH), les malalties de transmissió sexual (ETS) i els embarassos no desitjats.

8è cel?

El preservatiu, ben utilitzat, és la millor protecció contra el virus de la sida (VIH), altres malalties de transmisió sexual (ETS), i els embarassos no desitjats.
No utilitzes amb el preservatiu un lubricant comú, sinò un gel soluble en aigua (el venen a les farmàcies).
En resum: quan fas l’amor amb Pepa, Carles…aprofita per protegir Pilar, Paco…

La primera vegada

La inexperiència, l’emoció, una certa por… poden produir desconcert en una primera relació sexual. El preservatiu no millora les coses. Però és més fàcil adoptar-lo si s’utilitza des de la primera vegada (i totes les altres vegades).
Utilitza l’astúcia: el xics, entreneu-vos a soles; les xiques llegiu les instruccions d’ús, així podreu ajudar-li. En fi, parleu-ho entre el dos! Avant.

Per si de cas…

A tots aquells i aquelles per als quals l’amor no té secrets, però per als que el preservatiu continua sent un misteri, un consell: no importa l’edat, ni la situació, no és una qüestió de sort, així que, portegiu-vos i protegiu la vostra parella.
Conclusió: ben utilitzat, el preservatiu és la millor protecció contra el virus de la sida (VIH), les malalties de transmissió sexual (ETS) i els embarassos no desitjats.

Descobrir…, jugar…, estimar…

Pren-te temps per descobrir el cos de l’altre, deixa que coneguen el teu, descobreix les carícies recíproques, els jocs de mans, els besos, els massatges.. el plaer de la mirada.
El sexe sense risc, sense por, és també tot això i tot el que inventeu junts.
Conclusió: l’amor és tot un art, experimenta i comparteix el plaer sense risc.

Que fer…, i no fer

No oblides que un preservatiu sols serveix per a una única vegada. Fes servir preservatius de bona qualitat, assegura’t que estan homologats i comprova la data de caducitat. No tingues cap relació sexual amb penetració oral, anal o vaginal sense que tu o la teua parella es pose el preservatiu.
Ben utilitzar, «el condó» és la millor protecció contra el virus de la sida (VIH), les malalties de transmisió sexual i els embarassos no desitjats.